Väl framme i Hjärnarp och när vi kom fram till hallen, så tänkte nog de flesta att dom glömt att tända upp.
Mörkt som i Tykarps-grottan och golv halt som i en ishall.

Första perioden:
Vi spelade väldigt försiktigt pga det hala golvet och den skumma belysningen. Man undrade lite om det verkligen var vårt lag som spelade där ute på planen? Det gick inte riktigt att känna igen våra killar.
Passivt och alldeles för försiktigt. Detta var något som också skulle straffa sig.
Hjärnarp tog ledningen vid ett kommunikationsfel i vårt försvar. Dom behövde bara lägga in bollen. Lite mer än en minut hade spelats, men vi ”tjojade” inte ihop. Kvittering kommer i åttonde matchminuten. Målskytt Filip Darlin.

Nu skulle vi väl ändå växla upp och hitta rätt. Men icke… - Fortsatt stillastående spel från oss och mål för hemmalaget. Walther får krafsa ut en boll på nytt bakom sig. 2–1 till Hjärnarp. Tid. 16.40.
Perioden slutar 2-1

Så när pausvilan kom, så tänkte man att vi knappast inte kan spela sämre än detta.
I omklädningsrummet höjer vi rösten och frågade oss själva vad vi håller på med?
Dags att vi börja visa vad vi kan... Man kan väl säga att hårfönen gick varm i vårt omklädningsrum.

Andra perioden:
Nu började vi röra på benen och nu kände vi igen våra lirare igen.
Men vi tyvärr får Hjärnarp in 3–1. Tvåmålsledning för Hjärnarp när Walter (vår målvakt) gör en liten förflyttning från ena stolpen till den andra. Hinner inte förflytta sig med hela kroppen utan han täpper till med foten nere vid stolproten när dom försöker trycka in bollen En matchavgörande räddning. En sån räddning man får rysningar när man ser.
Nu kom det vi är kända för i vår klubb IBK OSBY. Vi börjar jobba ännu hårdare för varandra och ser till att få press på deras sida. Och ja jösses som dom började lira. När klockan står på 8 minuter så leder vi med 3–5.
Målskyttar är Gustav Bertilsson och Filip Darlin två gånger om. Innan andra perioden är slut så har dock Hjärnarp reducerat och fått in en balja till. Ställningen är 4–5 inför sista perioden.
En riktigt bra period för oss. Hårfönen behöver inte tas fram av tränaren.

Tredje perioden
Tredje perioden tar vi över matchen och tillåter ingenting från Hjärnarp. Vi ligger rätt hela tiden och mer eller mindre stänger ner matchen. I tolfte minuten utökar vi vår ledning och trycker vi in 4–6. Målskytt Alexander Johansson (12.14).
Vi hinner även göra både göra 4–7 och 4–8 innan måltutan ljuder i Tykarps-grottan.
Målskyttar och stekheta denna eftermiddag är Gustav Bertilsson (16.22) och Filip Darlin (19.34)

"Beröm till domarna denna match". Riktigt bra!

LAGET vill tacka vår Gössepublik och följare en riktigt GOD JUL OCH GOTT NYTT INNEBANDYÅR